Listen Live

Now Playing: Loading ...

Chat Live
  • Media

2η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών Mēta

Published October 06, 2016

Θέατρο ΠΟΛΗ 

14-16 & 21-23 Οκτωβρίου

 

Η Mēta παρουσιάζει τη δεύτερη Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών στο θέατρο ΠΟΛΗ σε δύο τριήμερα παραστάσεων  στις 14 – 16 και 21- 23 Οκτωβρίου.

Χορογραφίες από την πρώτη Πλατφόρμα (Απρίλιος 2016), καθώς και νέες performance σε μορφή work in progress συστήνονται στο κοινό ως έργα με κοινό παρονομαστή την καλλιτεχνική σύμπραξη. Οι θεατές θα απολαύσουν την ολοκληρωμένη μορφή τριών χορογραφιών της προηγούμενης πλατφόρμας και θα δουν πρώτοι την αφετηρία τριών νέων έργων μικρής διάρκειας.

meta1 1000px

Πρόκειται συνολικά για 6 έργα από τους Στάθη Δογάνη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Μυρτώ Δελημιχάλη, Αnouk Arra, Κωνσταντίνο Καρβουνιάρη και Βάσια Ζορμπαλή που επιλέχθηκαν από την ομάδα συντονισμού της πλατφόρμας η οποία και παρέχει υποστήριξη στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για τον σχεδιασμό, την εξέλιξη και παρουσίαση των έργων τους.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης, αρχικός εμπνευστής της Mēta, «Βασικός σκοπός μας είναι να ενισχυθεί ένας ζωντανός πυρήνας σύμπραξης καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία (μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά κ.α.) οι οποίοι και συνδιαλέγονται με το κοινό κατά την εξέλιξη και ολοκλήρωσή πρότυπων και πρωτότυπων έργων.»

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου θα υπάρξει επιπλέον σύντομη παρουσίαση της δράσης και του έργου της Mēta, από τους ανθρώπους που στηρίζουν και υλοποιούν το εγχείρημα. Στο διάστημα των παραστάσεων θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος στο φουαγιέ του θεάτρου με οπτικοακουστικό υλικό από την προετοιμασία και εξέλιξη των 6 έργων.

meta3 1000px

Κάθε πλατφόρμα παραστατικών τεχνών Mēta παρουσιάζεται ανά 6 μήνες (Απρίλιος, Οκτώβριος) και εμπεριέχει την εξελιγμένη μορφή έργων που παρουσιάστηκαν στην προηγούμενη πλατφόρμα καθώς και νέα έργα που βρίσκονται ακόμα στην αρχική μορφή τους. 

Τιμές εισιτηρίων : 10 € ολόκληρο, 8€ μειωμένο (ανέργων/φοιτητικό), και 5 ευρώ για όσους έρθουν δεύτερη ημέρα με την προσκόμιση του αποκόμματος του εισιτηρίου τους.

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή  ώρα 21:00 

Πρεμιέρα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Θέατρο ΠΟΛΗ (http://www.politheatro.gr/)

Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87 Πλατεία Βικτώριας (δίπλα στον ηλεκτρικό)

Τηλ. 2111828900

Συντελεστές MĒTA

Επιμέλεια Πλατφόρμας: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης 

Βοηθός Επιμελητή Πλατφόρμας, Σύμβουλος Δραματουργίας: Γιάννης Πεδιαδιτάκης 

Επιμέλεια Εικαστικού τομέα, Υπεύθυνη Σκηνής: Ιωάννα Πλέσσα 

Επιμέλεια Εικαστικού και Σκηνογραφικού τομέα: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος 

Επιμέλεια Μουσικού τομέα: Μάιρα Μηλολιδάκη 

Mentoring Χορογραφίας: Ίρις Κάραγιαν 

Υπέυθυνη Φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου 

Επιμέλεια  Ενδυματολογίας: Βίβιαν Μεσσήνη

Συντονισμός Παραγωγής: Νεφέλη Γιώτη 

Επιμέλεια Κειμένων: Κατερίνα Χάλκου 

Συνεργάτης Παραγωγής: Μαρία Πιτσούλη 

Συνεργάτης Επικοινωνίας: Βίκυ Μπαρμπόκα

Σχεδιασμός Λογότυπου, Γραφιστική Επιμέλεια: Βασίλης Παπαδάτος 

Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ιστοσελίδας: Στάθης Δογάνης 

Η κεντρική ιδέα της Mēta

Η Mēta αποτελεί μια πλατφόρμα καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία που καλούνται να συμπράξουν, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς παραστατικών έργων. Η Mēta παρουσιάζει το έργο της στο κοινό δύο φορές μέσα στην περίοδο ενός έτους, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύσσουν τις συνθέσεις τους εντός αυτού του χρονικού πλαισίου και στους θεατές να παρακολουθούν τις συνθέσεις στην εξέλιξή τους. Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και λειτουργεί υπό τη νομική υπόσταση της Tripodium AMKE.

Περισσότερα για τη Mēta

Website: http://platformameta.com/   

Facebook: https://www.facebook.com/platformameta/ 

vimeo: https://vimeo.com/161250628 

Ανοικτό κάλεσμα http://platformameta.com/nea_gr/open_call_2016/

 

Media

{Vimeo}https://vimeo.com/184695708{/Vimeo}

About

 • To Βeton7ArtRadio είναι ένα art project του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Beton7 | Ένα ραδιόφωνο που μιλάει Τέχνη, ένας σταθμός που ακούγεται στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.beton7artradio.gr σε 24ωρη βάση.
  _____
  Βeton7ArtRadio is the art project by Beton7, Center for the Arts, based in Athens | It is a radio that speaks Art; a station available over the internet on www.beton7artradio.gr on a 24-hour basis.

Contact us

Πύδνας 7
Αθήνα, Βοτανικός 11855
Ελλάδα
+302103452121

Quote

 • "Να μάθουμε όλοι να μιλάμε Τέχνη... Γιατί αν μάθουμε να μιλάμε, θα μάθουμε να ακούμε Τέχνη, να γευόμαστε Τέχνη, να βλέπουμε Τέχνη, να μυρίζουμε Τέχνη, να ζούμε Τέχνη...και όχι να θέλουμε να γίνουμε Τέχνη... Αυτό ήταν δουλειά Άλλου..."

  Μιχάλης Αργυρού  "We should all learn to speak Art ... Because if we do so, we will learn to see art, smell art, live art ... and not wanting to become Art ... This was someone else's job..."

  Michalis Argyrou