Eγώ το τέρας 2014

Eγώ το τέρας

egwtoteras

Αρχείο Εκπομπών 2014


17/12/14
Καλεσμένος ο Ορφέας, μουσικός. Συζητώντας για τις ευχές θανάτου.

3/12/14
Καλεσμένος Εσύ, σχολιάζοντας δικές σας ερωτήσεις όπως: ‘Εχω αναγνωρίσει το Τέρας μου, αλλα δεν μπορει κανείς να το ανεχτεί, τι κάνω; Θέλω να του πω για το Τέρας μου, φοβάμαι οτι θα με χωρίσει, υπάρχει τρόπος; Πόσο κακό μπορώ να αφήσω να κάνει το Τέρας μου;

19/11/14
Καλεσμένη η εικαστικός Αλίκη Παλάσκα. Συζητώντας για το πόσο εύκολο είναι να κρυφτεί ενα Τέρας μέσα σε έναν καλλιτέχνη.

12/11/14
Καλεσμένη η Κατερίνα Τερζοπούλου με υπότιτλο Κατερίνα Τερζοπούλου. Συζητώντας για το πόσα διαφορετικά Τέρατα μπορεί να μιμηθεί το πραγματικό μας Τέρας.

5/11/14
Καλεσμένη η αρθρογράφος Άννα Κουρουπού. Συζητώντας για το τι σημαίνει κανονικός, στη ζωή ενός Τέρατος…και πόσο εύκολο είναι να απαντηθεί : ” Γιατί δεν έχω σαν το δικό σου, μαμά”.

29/10/14
Καλεσμένος ο Βαγγέλης Κώτσιας, “Colibras 10 tears after”. Συζητώντας για το πώς μπορεί ένα Τέρας να κρυφτεί ανάμεσα στους ανθρώπους και με ποιούς τρόπους. Στην επιμέλεια της μουσικής η Μελίνα Σπαθάρη.

22/10/14
Καλεσμένη η δημοσιογράφος, Δώρα Μάστορα. Συζητώντας για το πόσο καλά μπορεί μια γυναίκα να κρύψει το Τέρας της!

15/10/14
Καλεσμένη, η Φωτεινή Δάρρα. “Οι άνθρωποι χωρίζονται σε αυτους που είδαν το τέρας και δεν το ονομάτισαν, σε αυτούς που βρήκαν το ονοματεπώνυμό του και σε αυτούς που φοβούνται να κοιταχτούν στον καθρέφτη μην τυχόν και το αντικρύσουν…” Αυτά και άλλα πολλά εξομολογείται η Φωτεινή Δάρρα για τα ιερά και ανίερα τέρατα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

1/10/14
Καλεσμένο το… Τέρας: σπάνιο (ασύνηθες) σημείον (φυσικόν φαινόμενον), θαύμα, οιωνός (κατά το πλείστον κακός). Επίσης, πάν το χρησιμεύον ως οιωνός, ως προγνωστικόν, το αλλόκοτον, το παράξενον. Η ετυμολογία της λέξεως, πάντα κατά το λεξικό, έχει να κάνει με την Ομηρική λέξη ΠΕΛΩΡ (το παρά φύσιν μέγα), το πελώριον.

9/7/14
Kαλεσμένος ο ραδιοφωνικός παραγωγός, ηθοποιός και συγγραφέας Κωσταντίνος Τζούμας. Συζητώντας για το πόσες προσωπικότητες μπορεί να κρύβει ενα Τέρας…και πώς τις χρησιμοποιεί για να μη γίνεται αντιληπτό…Στην επιμέλεια της μουσικής η διευθύντρια του “Εν Λευκώ 87.7” kafka.

2/7/14
Καλεσμένος ο ποιητής και συγγραφέας Γιώργος Δουατζής συζητώντας για το αν μπορει η ποίηση να σώσει ενα Τέρας απο την απόλυτη μοναξιά.

25/6/14
Καλεσμένος Εσύ, σχολιάζοντας δικές σας ερωτήσεις όπως: ‘Εχω αναγνωρίσει το Τέρας μου, αλλα δεν μπορει κανείς να το ανεχτεί, τι κάνω;
Θέλω να του πω για το Τέρας μου, φοβάμαι οτι θα με χωρίσει, υπάρχει τρόπος; Πόσο κακό μπορώ να αφήσω να κάνει το Τέρας μου;

18/6/14
Καλεσμένη η δημοσιογράφος-συγγραφέας, Σοφία Παπαϊωάννου. Συζητώντας για το αν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τελικά ποιος κινεί τα νήματα στη ζωή μας! Το τερας ή εμείς;

11/6/14
Καλεσμένος ο καθηγητής φιλοσοφίας, Θεοδόσης Πελεγρίνης. Συζητώντας για το αν μπορούν μέσα μας να κατοικούν περισσότερα από ένα Τέρας και τι συμβαίνει όταν συγκρούονται μεταξύ τους.

4/6/14
Καλεσμένος ο πιανίστας, Τίτος Γουβέλης. Συζητώντας για το αν η κλασική μουσική κάνει το Τέρας πιο ορατό στους άλλους και αν το βοηθάει να αυτοφανερωθεί.

7/5/14
Καλεσμένος: Εσύ. Σχολιάζοντας δικές σας ερωτήσεις όπως… Αν αφήσεις το Τέρας να βγει ο θάνατος ειναι λιγότερο επώδυνος; Δεν ειναι μεγάλο ρίσκο να μάθω το παιδί μου να βγάζει το Τέρας του; Μπορώ να σκοτώσω το Τέρας μου; Τι ειναι αυτο που φοβάται ενα Τέρας;

30/4/14
Καλεσμένη η εικαστικός Ελένη Μυλωνά. Συζητώντας για το ποιός ήταν τελικά το Τέρας, η Εύα ή το φίδι;

23/4/14
Καλεσμένη η εικαστικός Ντέμη Κάια. Συζητώντας για το πόσο “porno project” μπορεί να γίνει το Τέρας όταν το ίδιο το Τέρας γίνεται εργαλείο έμπνευσης.

16/4/14
Καλεσμένος: Εσύ, σχολιάζοντας δικές σας ερωτήσεις όπως: Δεν ειναι πολυ μοναχική η ζωή οταν εισαι μόνο Τερας; Αν το αφήσω να αποκαλυφθεί και μετα θέλω πάλι να το κρυψω, τι γίνεται; Εγώ δεν έχω Τέρας ούτε το έχω αισθανθεί ποτέ!

2/4/14
Καλεσμένη η χορογράφος-performer, Όλγα Σπυράκη. Συζητώντας για το αν οι κινήσεις του σώματος μπορούν να αποκαλύψουν την ύπαρξη του Τέρατος…

26/3/14
Καλεσμένος ο συγγραφέας, Ίκαρος Μπαμπασάκης. Συζητώντας για το αν το Τέρας χρησιμοποιεί τις λέξεις για να φανερωθεί ή για να κρυφτεί πίσω απο αυτές.

19/3/14
Καλεσμένος ο συλλέκτης μουσικής Λουκάς Δημητρέλος. Συζητώντας για το αν μπορεί καποιος να προσποιηθεί οτι ειναι Τέρας και να ζεί καλά με αυτό.

12/3/14
Καλεσμένος: Εσύ, σχολιάζοντας δικές σας ερωτήσεις όπως: Πώς μπορει κάποιος να αναγνωρίσει το Τέρας του άλλου; Υπάρχει τρόπος να μιλήσεις στους κοντινούς σου ανθρώπους για το Τέρας χωρίς να τρομάξουν; Τα τέρατα αυτής της χώρας είμαστε εμείς;

5/3/14
Καλεσμένοι η εικαστικός-επιμελητής Άρτεμις Ποταμιάνου και ο ψυχολόγος-θεατής Γιώργος Ωραιόπουλος. Συζητώντας για το αν η αποκάλυψη του Τέρατος είναι “art therapy” ή οχι.

26/2/14
Καλεσμένος ο Ζώρζ Πιλαλί. Συζητώντας για το αν μπορεί να ζήσει κάποιος μόνο σαν Τέρας.

19/2/14
Καλεσμένος ο ηθοποιός, Στράτος Τζώρτζογλου. Συζητώντας για το αν το ίδιο το Τέρας επιλέγει να ειναι κρυμμένο μέσα στους ρόλους ή το κρύβουμε εμείς εκει.

12/2/14
Καλεσμένη η συγγραφέας θεατρικών έργων, Νίνα Ράπη. Συζητώντας για το αν το Τέρας εχει φύλο και αν το Τέρας εκδηλώνεται πιο εύκολα ζώντας στην πραγματικότητα ή σαν ήρωας θεατρικών έργων.

5/2/14
Καλεσμένη η σκηνοθέτης, χορογράφος Φένια Αποστόλου. Συζητώντας για το αν τελικά ειναι καλύτερο να κρατάς το Τέρας φυλακισμένο ή να το αφήσεις να βγει απο τη σπηλιά του χορεύοντας με τα αλλα Τέρατα.

29/1/14
Μετά απο πολλά μηνύματα ακροατών στην εκπομπή “Εγω το Τέρας” , μια Τετάρτη κάθε μήνα, θα αναφέρονται και θα σχολιάζονται, ερωτήσεις και σκέψεις που έχουν ηδη σταλεί σε προηγούμενες εκπομπές στο Facebook, όπως και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνονται με μηνύματα κατα τη διαρκειά της εκπομπής.
Στην εκπομπή “Εγω το Τέρας” καλεσμένος… Εσύ.

22/1/14
Καλεσμένος ο ηθοποιός ,σκηνοθέτης ή σκηνοθετης, ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης. Συζητώντας για το αν τελικά έχουμε περισσότερα απο ενα Τέρας. Και αν ναι;;;

15/1/14
Καλεσμένος ο ποιητής και καλλιτέχνης διαμέσων Δημοσθένης Αγραφιώτης. Συζητώντας για το τέρας στη τέχνη και την επιρροή του τέρατος στους ίδιους τους καλλιτέχνες.