Listen Live

Now Playing: Loading ...

Chat Live
Rate this item
(0 votes)

Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη Σαντορίνης | 25 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2017

By Δημοσιευμένο Μαΐου 23, 2017

Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη Σαντορίνης

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη αποτελεί έναν θεσμό στη πολιτιστική ζωή της Σαντορίνης εδώ και 37 χρόνια. Μια σειρά ποικίλων εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι, που από την πρώτη στιγμή τις αγκάλιασαν και τις ενθάρρυναν όχι μόνο οι κάτοικοι της Σαντορίνης αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες αυτού του μοναδικού νησιού.

 

Gyzi Megaron Festival

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου και την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 θα παρουσιαστούν δύο εξαιρετικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Το Κουαρτέτο εγχόρδων “Αέναον” θα παρουσιάσει έργα ρεπερτορίου στην υποβλητική ατμόσφαιρα του Καθεδρικού Ναού, ενώ το Κουϊντέτο ξύλινων πνευστών, αναδεικνύει την αμφίδρομη σχέση της μουσικής με το θέατρο, την όπερα, το μπαλέτο, το χορό και τον κινηματογράφο.
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, ο δεξιοτέχνης Haig Yazdjian και το σύνολό του παρουσιάζουν, στην αίθουσα του Μεγάρου Γκύζη, τραγούδια και σκοπούς από διαφορετικούς τόπους και εποχές μέσα από ένα παιχνίδι εναλλαγής φωνών.
Τη σκυτάλη παίρνει την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 η μοναδική Σαβίνα Γιαννάτου και ο Κώστας Γρηγορέας στην κιθάρα με Σεφαραδίτικα, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια χωρών της Μεσογείου, καθώς και ελληνικά έργα για σόλο κιθάρα, παράλληλα με γνωστά τραγούδια της Λένας Πλάτωνος και του Μάνου Χατζιδάκι.

Στη συνέχεια ακολουθούν δύο συναυλίες της Ορχήστρα Νέων Young Soloists του διάσημου Πανεπιστημίου “University of Music and Performing Arts Vienna” και του “Johann Sebastian Bach Music School”, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας. Την Πέμπτη 10 Αυγούστου, στο χώρο του Μεγάρου Γκύζη, μικρά οργανικά σύνολα με τη σύμπραξη του Χρήστου Μαράντου στο πιάνο, θα παρουσιάσουν έργα μουσικής δωματίου, ενώ την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή, η Ορχήστρα Νέων θα μας μεταφέρει τη μαγεία της συμφωνικής μουσικής.

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, θα παρουσιαστεί το Αθηναϊκό Κουιντέτο Μαντολίνων Δ. Δούνης. H φωνή της Ιωάννας Φόρτη δένεται με τον γλυκό ήχο των νυκτών εγχόρδων σε τραγούδια που κάνουν το μουσικό αυτό ταξίδι να μοιάζει μοναδικό.
Την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, οι ταλαντούχοι μουσικοί Θεόδωρος Κερκέζος, Χρίστος Παπαγεωργίου, Ματίνα Βελιμαχίτη και Ανδρέας Κερκέζος θα μας εξιστορήσουν μια θαυμάσια ιστορία ενός κλόουν, που δίνει έμφαση στην πολύτιμη προσφορά αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. Θα μεταφέρουν τον ακροατή σε ένα φανταστικό τοπίο μέσα από μελωδίες των M. Ravel, S. Rachmaninov, N. Paganini, D. Milhaud, H. Tomasi, καθώς και του Έλληνα Χ. Παπαγεωργίου.
Τις μέρες αυτές του Δεκαπενταύγουστου θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου του ακάματου Θηραίου ερευνητή Γιάννη Κοκκαλάκη με θέμα την οικογένεια Γκύζη και το ιστορικό αρχοντικό όπου στεγάζεται το ομώνυμο μουσείο και φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, ο καταξιωμένος συνθέτης Γιώργο Ανδρέου και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Μάνος Αχαλινωτόπουλος μαζί με την Κορίνα Λεγάκη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου καθώς και άλλων σημαντικών Ελλήνων και ξένων τραγουδοποιών.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, σειρά έχει η παράσταση ο “Αττίκ στο Παρίσι ...και άλλες ιστορίες” βασισμένη σε τραγούδια του Αττίκ, στα Ελληνικά αλλά και στα Γαλλικά, καθώς και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Κ. Γιαννίδη, Α. Σακελλάριου, Μ. Σουγιούλ, Λ. Ραπίτη κ.α.

Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2016 θα πέσει την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, με τους νικητές των πέντε κατηγοριών του Διεθνούς Διαγωνισμού Νέων The Muse, ο οποίος φιλοξενείται από το 2005 στο χώρο του Μεγάρου Γκύζη, να μας ξετυλίγουν τη δεξιοτεχνία τους.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
Τηλ. 22860-23077

Οι εκδηλώσεις της 25ης και 28ης Ιουλίου, καθώς και της 1ης και 11ης Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Θήρας και το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Read 1426 times
Tassos Kambouropoulos

Vel augue aenean scelerisque sagittis vehicula turpis egestas lobortis condimentum vitae purus cursus, ullamcorper primis vulputate pellentesque scelerisque nullam etiam donec massa quisque.

About

 • To Βeton7ArtRadio είναι ένα art project του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Beton7 | Ένα ραδιόφωνο που μιλάει Τέχνη, ένας σταθμός που ακούγεται στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.beton7artradio.gr σε 24ωρη βάση.
  _____
  Βeton7ArtRadio is the art project by Beton7, Center for the Arts, based in Athens | It is a radio that speaks Art; a station available over the internet on www.beton7artradio.gr on a 24-hour basis.

Contact us

Πύδνας 7
Αθήνα, Βοτανικός 11855
Ελλάδα
+302103452121

Quote

 • "Να μάθουμε όλοι να μιλάμε Τέχνη... Γιατί αν μάθουμε να μιλάμε, θα μάθουμε να ακούμε Τέχνη, να γευόμαστε Τέχνη, να βλέπουμε Τέχνη, να μυρίζουμε Τέχνη, να ζούμε Τέχνη...και όχι να θέλουμε να γίνουμε Τέχνη... Αυτό ήταν δουλειά Άλλου..."

  Μιχάλης Αργυρού  "We should all learn to speak Art ... Because if we do so, we will learn to see art, smell art, live art ... and not wanting to become Art ... This was someone else's job..."

  Michalis Argyrou